Spanje

Met de camper door Spanje

In de tweede en derde druk van de succesvolle Spaanse routegidsen hebben we `Twee routes naar het warme zuiden´ en ´Fascinerend Andalusië´ gecombineerd tot één dikke CamperRoutegids van 144 pagina´s. Alle informatie is up-to-date gebracht en waar mogelijk uitgebreid. Bovendien zijn 20 camperplaatsen toegevoegd. En tenslotte is een aantal suggesties toegevoegd voor zeer gevarieerde routes door Frankrijk naar Spanje. In de derde druk zijn de overzichtskaarten op de uitklapbare flaps van het omslag geplaatst voor meer gebruiksgemak.

Met de Camper door Spanje is samengesteld uit drie bijzondere routes

  1. Van San Sebastian via Madrid en Toledo naar Córdoba
    dwars door de binnenlanden van Spanje circa 1.200 km, reistijd 1 tot 2 weken
  2. Van Cadaquès via Barcelona en València naar Águilas op de grens van Andalusië
    langs de oostkust circa 1.000 km, reistijd 1 tot 2 weken
  3. Dwars door Andalusië, o.a. via Granada, Ronda, Sevilla en Córdoba
    Een fascinerende route van ca. 1500 km, reistijd ca. 4 tot 6 weken

Tussenstops in bruisende steden
Als tussenstops op de routes kozen we voor grote steden die interessant genoeg zijn voor een bezoek van twee tot drie dagen. In de eerste plaats de wereldsteden Madrid en Barcelona. Ze zijn groot en indrukwekkend en er is vreselijk veel te zien en te doen. In Europa staan ze in hetzelfde rijtje als Parijs, Londen, Berlijn en Rome: je moet er een keer geweest zijn...

Toledo en Valencia zijn wat minder vanzelfsprekend. Maar daarom niet minder interessant. Toledo mag je met recht het historische hart van Spanje noemen, met z'n geschiedenis waarin Moren en Katholieke koningen de hoofdrol spelen. Een indrukwekkend monument van een stad.
Valencia bleef heel lang de 'sinaasappelstad' uit onze lesboekjes. Tot einde jaren negentig, toen de haven werd gerenoveerd, de stranden internationale allure kregen en vooral sinds architect Santiago Calatrava zijn Stad van Kunsten en Wetenschappen mocht bouwen aan het einde van de 'Groene Rivier'. Laatstgenoemde is een stadspark in de bedding van de omgeleide rivier de Turia, de bruisende groene long van Valencia.

De steden van Andalusië zijn een klasse apart: 
Granada heeft het Alhambra, een bezienswaardigheid van wereldformaat en een prachtig stadscentrum.
Sevilla is een moderne trendy metropool met een klein bruisend stadshart, de grootste kathedraal van Spanje en de 'Tuinen van het Alcázar.
Córdoba kan bogen op het meest intrigerende monument uit de historie van de Moren en de katholieke kerk, de Mezquita. Een enorme moskee met een kathedraal erin!
Tussen al dat moois ligt dan ook nog Ronda, de 'gespleten' stad aan weerszijden van een enorme kloof. De grootste attractie is de ligging in een van de mooiste berglandschappen van Spanje.
Een tenslotte: aan weerszijden liggen bijzondere natuurgebieden: Cabo de Gata in het Oosten en Coto Doñana in het westen.

Kamperen rond grote steden
Belangrijk voor een bezoek aan een grote stad is dat je een betrouwbare plek hebt om je camper voor een paar dagen te parkeren. De caravanner is hier in het voordeel, omdat je een personenauto altijd ergens in een parkeergarage kunt stallen. Een betrouwbare plek vinden met de camper in een grote stad is wat moeilijker. 

In onze beschrijvingen besteden we daarom extra aandacht aan de kampeerplaatsen rond Madrid, Toledo, Barcelona en Valencia en we geven aan waar je handig van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Verder bieden de gidsen zoals gebruikelijk veel informatie over verkeer, bezienswaardigheden, goede kaarten en gidsen en eten en drinken.

 


€ 14.95 Bij ons verkrijgbaar aan de Scottweg 25 in Goes of te bestellen via de mail info@actglerum.nl