Particulier (ver)huren camper steeds eenvoudiger

Particulier (ver)huren camper steeds eenvoudiger

Uw camper verhuren in de periodes dat u deze niet gebruikt? Of juist een camper huren om op pad te gaan? Het is steeds eenvoudiger met verschillende Airbnb-achtige initiatieven zoals Camptoo en Goboony.

Camper huren steeds eenvoudiger

De kans is groot dat uw camper het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Dus waarom zou u deze niet verhuren? Dat is ongetwijfeld de vraag die de oprichters van de camperverhuur initiatieven Camptoo en Goboony zich afvroegen.

Met de opkomst van dergelijke initiatieven neemt het onderling verhuren van vakantievoertuigen dan ook steeds serieuzere vormen aan. Via online platformen kunnen huurders selecteren op kenmerken, beschikbaarheid en prijs. Is er een match? Dan wordt er gereserveerd en betaald en is het een kwestie van sleutels ophalen en uiteindelijk alles weer netjes en op tijd inleveren. Een flexibel concept dat snel aan populariteit wint.

Een camper huren in het buitenland

Camptoo was de eerste aanbieder in Nederland, maar heeft inmiddels concurrentie gekregen van Goboony. Laatste is net begonnen, maar heeft grootse plannen. Zo willen ze in juni al campers verhuren in Australië, Nieuw-Zeeland en later Zuid-Afrika. Ideaal als u een internationaal avontuur in deze regio op de planning heeft staan.

Services bij het (ver)huren van een camper

Als u uw camper verhuurt, wilt u natuurlijk wel de zekerheid dat u alles in goede staat terug krijgt. En als u een camper huurt of alles wel zo mooi is als de foto's beloven. Camptoo ondervangt dit door tegen meerprijs de mogelijkheid te bieden om de uitgifte, inname, schoonmaak, verzekering en eventuele schade-afhandeling te laten verzorgen door een BOVAG-gecertificeerd caravanbedrijf. Ook is stalling mogelijk, waardoor eigenlijk alles uit handen wordt genomen.

Goboony op zijn beurt checkt zaken zoals rijbewijs, verzekering, pech hulp en of de camper de apk-keuring heeft doorstaan. De Vos, initiatiefnemer, gelooft verder in het zelfreinigend vermogen van het platform. Huurders en verhuurders moeten een geverifieerd profiel hebben, waardoor niet-betrouwbare personen er al snel uitgefilterd worden.

Camptoo en Goboony werken beide als tussenpersoon. Ze incasseren het huurbedrag, betalen dit door en verhalen eventuele boetes op de juiste persoon. Zo blijft het papierwerk voor een verhuurder beperkt.

Wat kost het verhuren van een camper?

Dan rest nog de vraag: wat kost het om een camper te verhuren? Bij Goboony betaalt u standaard 5% service fee aan de huurder. Camptoo daarentegen vraagt 7,50 euro per huurdag. Hierbij bieden zij ook speciale verzekeringen met verhuurdersdekking per dag, zodat eventuele problemen snel opgelost worden.

Uw camper weer in topconditie de weg op

Ook van plan om uw camper te verhuren? Kom dan van tevoren even bij ons langs voor een (uitgebreide) onderhoudsbeurt voor uw camper. Zo weet u zeker dat uw camper in topconditie is voordat u of de huurder de weg op gaat. Wel zo handig toch?