Frankrijk - Normandie en Bretagne

Met de Camper door Frankrijk

Normandië en Bretagne

Grillige kustlijnen, azuurblauwe en turkooizen baaien, kleurrijke levendige vissers-haventjes. We krijgen er nooit genoeg van.  En we zijn niet de enigen. Daarom hebben we voor alle liefhebbers die met de camper (of de caravan) reizen, deze gids van Normandië en Bretagne gemaakt. Mooiere kusten, die relatief dicht bij Nederland liggen, zijn nauwelijks te vinden.

Deze gids bevat twee volledige vakantieroutes, elk van ongeveer 4 weken, die voor een langere reis aaneengesloten kunnen worden.

Omdat we ons vrij strikt beperkt hebben tot de kustplaatsen, kan elk stuk worden uitgebreid naar eigen idee met trips in het binnenland. Wie deze route in z’n geheel wil volgen, moet minimaal 6 weken, maar liever acht weken de tijd hebben.

INDELING IN 6 ETAPPES

1. De krijtrotsen langs het eerste deel van de Normandische kust. Verrassend genoeg de hoogste van Europa. Ze lenen zich voor het maken van mooie wandelingen. Daar besteden we in deze gids dan ook ruim aandacht aan.

2. De Côte Fleurie van Honfleur tot Cabourg en de Invasiestranden
Het eerste deel is een vakantiekust met badplaatsen van oude glorie en mooie zandstranden. Deauville is hiervan de meest veelzijdige en dus de meest aantrekkelijke plaats.
De invasiestranden tussen Ouistreham en Pointe du Hoc bij Grandcamp-Massy getuigen nog altijd van de bloedige geschiedenis van de geallieerde invasie. In een speciaal katern van 20 pagina’s hebben we de tien belangrijkste locaties, plus het grote WO-II Memorial in Caen, samengevat. Wij waren er 70 jaar na D-Day en liepen bijna dagelijks met een brok in de keel door musea en over gedenkplaatsen.3. Rond de Noordwestelijke punt van Normandië, van Barfleur naar Mont-Saint-Michel. Afgezien van de grote havenstad Cherbourg, is hier vooral de natuur aan zet. Het is een mooi gebied om lange (strand) wandelingen te maken en heerlijk schelp-dieren of kreeft te eten bij haventjes als die van Carteret.

4. De Noordkust van Bretagne van Cancale tot Roscoff. Deze naar Engeland gerichte kust kende een woelige historie. Dus zijn er veel forten en versterkte steden, zoals Saint-Malo. Diep ingesneden baaien en riviermondingen, ruige rotskusten. Voor ons de mooiste van Frankrijk! Hier moesten we scherp kiezen, want voordat je het weet ben je drie weken verder...

5. De Westelijke doorsteek met bijzondere cultuur in het binnenland (o.a. de parochie-erven) en de verst in zee stekende rotskapen, Pointe du Van en Pointe du Raz. En als eindpunt een van de grootste vissershavens van Frankrijk, Le Guilvinec.

6. De lieflijke Zuidkust van Bretagne, met bekende badplaatsen als Concarneau en Quiberon. En natuurlijk de 3000 prehistorische menhirs van Carnac.

In alle gebieden besteden we aandacht aan cultuur en geschiedenis en natuurlijk aan lekker eten. Wat dat laatste betreft: vis, kreeft en oesters komen nergens verser op je bord dan hier. Genieten dus!

De routegids 'Met de Camper door Frankrijk, Kustroute Normandië & Bretagne' telt 200 bladzijden, inclusief informatie over 46 campings en camperplaatsen. 

  • Normandië 756 km
  • Bretagne 1079 km
  • 46 campings en camperplaatsen
  • Apart katern met de invasiestranden en oorlogsmonumenten

 

€ 18.95 Bij ons verkrijgbaar aan de Scottweg 25 in Goes of te bestellen via de mail info@actglerum.nl